Home Intranet Contact

Paul Linssen

“Ik ben enorm trots op het hele team.”

Paul Linssen en Saskia Vreeman stonden aan de wieg van Progress-PME. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend adviesbureau binnen de farmaceutisch industrie  en de gezondheidszorg. Trots en tevreden blikt Paul terug op die jaren van gezamenlijk hard werken om van Progress-PME een succes te maken.

“Binnen een jaar had ik werk voor zes mensen”
“Al enkele jaren speelde ik met het idee van een goed adviesbureau voor de farmaceutische industrie en biotechnologie. Ik zag dat daar behoefte aan was. In 1999 heb ik de knoop doorgehakt. De eerste opdrachten die ik binnenhaalde waren zuiver technische projecten en validatietrajecten waar ik vakmensen uit mijn netwerk op kon zetten. Binnen een jaar tijd had ik werk voor zes mensen. Als vanzelfsprekend ontstond er ook veel kantoorwerk in de vorm van administratie, boekhouding en facturering. Dat kon ik met een gerust hart aan Saskia, mijn vrouw, overlaten. Zij heeft de gehele administratie op poten gezet. Zonder haar had Progress-PME niet zo snel kunnen groeien. Zij is nog steeds mijn rechterhand.”

“Die betrokkenheid hebben al onze medewerkers”
“Het was een genot om in die beginperiode weer actief gebruik te kunnen maken van mijn vakkennis in plaats van dat ik me – zoals in mijn vorige baan het geval was – uitsluitend bezighield met organiseren en managen. Het ging nu weer om de inhoud. Soms voerde ik drie verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers uit in één week. Dat was erg leerzaam. Die ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik me nu snel kan inleven in het probleem van een klant. Ik vind dat belangrijk. Ik kan alleen goed functioneren als ik me echt onderdeel voel van de organisatie van de klant en spreek om die reden snel in de ‘wij-vorm’. Deze ‘mindset’ vraagt dat ik me volledig inzet voor het project en het eindresultaat. Ik kan en wil dat ook. En die betrokkenheid hebben al onze medewerkers. Om die reden neemt Progress-PME uitsluitend vakbekwame, zelfstandige en ervaren mensen aan, die we met een gerust hart naar de klant kunnen sturen. Dat is denk ik de sleutel tot ons succes.”

“We hebben veel respect voor elkaar”
“We koesteren onze medewerkers. Zij helpen onze klanten en vormen ons bedrijfskapitaal. Ik ben enorm trots op het team. Het is voor mij een genot om alle medewerkers te zien tijdens onze maandelijks bijeenkomsten. Dat zijn momenten waarop de medewerkers elkaar ‘live’ ontmoeten, gezellig met elkaar bijpraten, elkaar bevragen over projecten en kennis en ervaring met elkaar uitwisselen. Er zijn veel raakvlakken en men heeft veel respect voor elkaar. Ik vind dat mooi om te zien.”

naar de top