Home Intranet Contact

Vriesdrogers en vriesdrogen

Vriesdrogers en vriesdrogen

Progress-PME beschikt over de kennis en ervaring om complexe farmaceutische installaties, zoals vriesdrogers, binnen uw bedrijf te installeren en gevalideerd op te leveren. We hebben al vaker bewezen dat we het gehele traject - vanaf concept tot en met de overdracht van de gevalideerde installatie aan de eindgebruiker - succesvol kunnen realiseren.

Vervangen van een vriesdroger bij een producent van geneesmiddelen
Progress-PME heeft voor een klant een bestaande vriesdroger vervangen door een nieuwe met een drie keer groter plaatoppervlak. We hebben dit project uitgevoerd bij een producent van parenterale (intraveneuze) geneesmiddelen die in flacons worden gevriesdroogd. Progress-PME was verantwoordelijk voor het projectmanagement dat uit de volgende onderdelen bestond:

  • verwijdering van de bestaande vriesdroger
  • installatie van de nieuwe vriesdroger
  • realiseren van de noodzakelijke bouwkundige en luchttechnische aanpassingen

Minimale productiestilstand
Een belangrijke randvoorwaarde bij dit project was dat de vervanging van de vriesdroger met minimale productiestilstand moest worden gerealiseerd. Om dit doel te bereiken hebben we het project in fases uitgevoerd. Korte periodes van productiestilstand werden afgewisseld met langere periodes waarin normaal kon worden geproduceerd. Na elke productiestilstand hebben we de cleanrooms gevalideerd aan de productieafdeling overgedragen.  

Validatiewerkzaamheden

In dit project zijn de validatiewerkzaamheden voor de vriesdroger en de cleanrooms (klasse A/B) grotendeels door onze medewerkers uitgevoerd. Naast de gebruikelijke tests ten behoeve van de installatie-, operationele, en performancekwalificatie alsook van de procesvalidatie (conformance runs), hebben we meer specifieke tests uitgevoerd zoals producttemperatuurmetingen tijdens het vriesdroogproces.  

Het resultaat
Progress-PME heeft de vriesdroger met succes ge├»nstalleerd en gevalideerd opgeleverd. 

 

 

naar de top